S prijatelji do znanja

23. 4. Vseslovensko petje s srci

Skupaj z oskrbovanci Doma starejših občanov Idrija in vrtčevskimi malčki smo glasno in ubrano zapeli. S srcem.

22. 4. Cerkniško jezero

Čeprav nas je zelo zeblo, smo se veliko novega naučili in utrdili znanje o fenomenu, ki se imenuje Cerkniško jezero.

“Jezero je, jezera nej.”

16. 4. zaključek Bevkove bralne značke

Pridni in vztrajni bralci so bili danes nagrajeni z gledališko predstavo “Koliko je ura?” v izvedbi šolskega gledališkega krožka. 

Od učiteljice pa so dobili knjižno kazalko v upanju, da bodo še naprej gojili ljubezen do branja. 

10. 4. Ko Ajda zori

Učenci OŠ Črni Vrh so s svojimi učiteljicami pripravili zanimiv in poučen muzikal Ko Ajda zori. 

21. 3. Bralnice pod slamnikom

V Mestni knjižnici in čitalnici Idrija so v sodelovanju s šolsko knjižnico pripravili zelo zanimivo srečanje s pisateljico Mašo Ogrizek.  

Za atije in mamice smo izdelali voščilnice in pisma. Polni hvaležnosti.

Ema Nina se nam je predstavila z violončelom. Na tekmovanjih prejema odličja za igranje na inštrument. Bili smo navdušeni. 

Februar, 2024

Zimski meseci nas kar kličejo k ustvarjanju …

20240305_134309

Slika 1 of 12

28. 2. Emil in detektivi – Ogled gledališke predstave

Danes smo si v Lutkovnem gledališču Ljubljana ogledali gledališko predstavo Emil in detektivi. Nad predstavo smo bili navdušeni. Po predstavi nas je pozdravil igralec Nik Škrlec, ki je tudi delil avtograme in sestavil nekaj Rubikovih kock. Polni vtisov smo se vrnili domov. 

31. 1. Kvačkamo

Veselje do kvačkanja se v našem razredu širi iz dneva v dan. Vsako jutro je kakšen nov učenec ali učenka s kvačko  v roki, sošolke pa veselo pomagajo.  Ustvarjalnost otrok nima meja. Na fotografijah so tudi izdelki učenk iz paralelk, ki obiskujejo interesno dejavnost ročne spretnosti. 

1. 1.  Novo leto

Srečno, zdravo in ustvarjalno naprej.

učiteljica Sabina

20231215_121038

Slika 1 of 5

20. 12. Natečaj Astech

Na letošnjem likovnem natečaju družbe Astech je bila izbrana voščilnica, ki jo je ustvarila Žana Vodopija. Juhuhu, veseli smo.

ZAB_4262Fotografija_Robert_Zabukovec_Astech_OS_podelitev_zahvale_2023-1

Slika 1 of 2

15. 12. Snežka išče srečo

Učiteljici in učenci lutkovno – gledališkega krožka so nas tudi letos razveselili z zelo lepo predstavo. 

20231215_100141

Slika 1 of 4

5. 12. Bonton za dober ton

Učenci in učitelji Glasbene šole Idrija so pripravili zelo lepo, poučno in zabavno prireditev, kjer smo spoznali ne samo inštrumente, ampak tudi ponovili pravila obnašanja na prireditvi.

Vse pohvale tudi Emi Nini za uspešen nastop.

20231205_102558

Slika 1 of 6

17. 11. Slovenski tradicionalni zajtrk

Začeli smo z okrasitvijo miz. Učenci so bili res izvirni in naredili prekrasne aranžmaje. Nato smo v miru pojedli kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Zaključili smo s plesom. Zavrteli smo se v ritmu Slakovega Čebelarja, nadaljevali z V dolini tihi in zaključili s Modrijanovo Ti, ti, ti moja rožica. 

V nadaljevanju smo spoznali 5 krajinski parkov in reševali zabavne naloge.

 

16. 11. Fit odmor

Danes smo bili na vrsti za izvajanje Fit odmora. Razgibali smo učence od 1. do 5. razreda in ONISa, kjer je učiteljica Martina Jazbar Čeferin ulovila lepe trenutke, ki so vidni na spodnjih fotografijah. 

10. 10. Razstavljamo čas

V Mestnem muzeju Idrija smo si ogledali razstavo Razstavljamo čas, ki so jo pripravili ob 70. obletnici ustanovitve muzeja. 

Na njej s preko 200 izbranimi predmeti, več kot 70 fotografijami in avdio-video gradivom  predstavljajo kulturo idrijsko-cerkljanskega območja ter vzporedno ob tem razvoj  Mestnega muzeja Idrija. 

10. 10.  Ogled izdelave in barvanje volne

S puncami, ki obiskujejo interesno dejavnost ročne spretnosti, smo obiskali gospo Sonjo Mlakar, ki nam je pokazala različne postopke v pridelavi volne in povedala marsikaj o postopku barvanja volne na naraven način. Zelo smo uživale. 

9. 10. Pišem ti, pišeš mi

Začeli smo s projektom Pišem ti, pišeš mi. Dopisujemo si z učenci 5. a razreda OŠ Tabor Logatec. V pismu smo se jim predstavili in se zelo potrudili s pisavo. Nestrpno čakamo, da nam odpišejo. 

2. 10. Topilnica Hg in Antonijev rov

Danes smo se odpravili na potep in našli … Perkmandlca 🙂 

30. 9. Evakuacija

Delovno soboto smo preživeli zelo koristno, saj smo s pomočjo gasilskih društev in reševalnih služb izvedli vajo evakuacije. Reševali smo se po visoki lestvi skozi okno. Bilo je tudi adrenalinsko. 

21. 9. in 29. 9. – športni dan – dan slovenskega športa – predstavitev športov

Na razredni stopnji smo obeležili državni praznik dan slovenskega športa s prireditvijo Slovenija ima športno srce, nato pa se podali na delavnice, kjer so nam klubi, društva in posamezniki iz naše okolice predstavili različne športe.

https://video.arnes.si/watch/yym91hbjgzr1

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.