S prijatelji do znanja

17. 11. Slovenski tradicionalni zajtrk

Začeli smo z okrasitvijo miz. Učenci so bili res izvirni in naredili prekrasne aranžmaje. Nato smo v miru pojedli kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Zaključili smo s plesom. Zavrteli smo se v ritmu Slakovega Čebelarja, nadaljevali z V dolini tihi in zaključili s Modrijanovo Ti, ti, ti moja rožica. 

V nadaljevanju smo spoznali 5 krajinski parkov in reševali zabavne naloge.

 

16. 11. Fit odmor

Danes smo bili na vrsti za izvajanje Fit odmora. Razgibali smo učence od 1. do 5. razreda in ONISa, kjer je učiteljica Martina Jazbar Čeferin ulovila lepe trenutke, ki so vidni na spodnjih fotografijah. 

10. 10. Razstavljamo čas

V Mestnem muzeju Idrija smo si ogledali razstavo Razstavljamo čas, ki so jo pripravili ob 70. obletnici ustanovitve muzeja. 

Na njej s preko 200 izbranimi predmeti, več kot 70 fotografijami in avdio-video gradivom  predstavljajo kulturo idrijsko-cerkljanskega območja ter vzporedno ob tem razvoj  Mestnega muzeja Idrija. 

10. 10.  Ogled izdelave in barvanje volne

S puncami, ki obiskujejo interesno dejavnost ročne spretnosti, smo obiskali gospo Sonjo Mlakar, ki nam je pokazala različne postopke v pridelavi volne in povedala marsikaj o postopku barvanja volne na naraven način. Zelo smo uživale. 

9. 10. Pišem ti, pišeš mi

Začeli smo s projektom Pišem ti, pišeš mi. Dopisujemo si z učenci 5. a razreda OŠ Tabor Logatec. V pismu smo se jim predstavili in se zelo potrudili s pisavo. Nestrpno čakamo, da nam odpišejo. 

2. 10. Topilnica Hg in Antonijev rov

Danes smo se odpravili na potep in našli … Perkmandlca 🙂 

30. 9. Evakuacija

Delovno soboto smo preživeli zelo koristno, saj smo s pomočjo gasilskih društev in reševalnih služb izvedli vajo evakuacije. Reševali smo se po visoki lestvi skozi okno. Bilo je tudi adrenalinsko. 

21. 9. in 29. 9. – športni dan – dan slovenskega športa – predstavitev športov

Na razredni stopnji smo obeležili državni praznik dan slovenskega športa s prireditvijo Slovenija ima športno srce, nato pa se podali na delavnice, kjer so nam klubi, društva in posamezniki iz naše okolice predstavili različne športe.

https://video.arnes.si/watch/yym91hbjgzr1

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.